~Szívzűrterápia strébereknek

Írta: Kelly Oram
Kiadás éve: 2014
Oldalak száma: 232
Kiadó: Móra Könyvkiadó / LOL
A mű eredeti címe: Avery Shaw Experiment
Értékelés: *****

Fordította: Vándor Judit
Libby

ISBN:9789631196764

Hol találtam rá? A helyi könyvtárban.

Borító: ****

Kedvenc szereplő: Libby

Saját rövid leírás:
Avery legjobb barátja már születése óta Aiden Kennedy. Mindent együtt csinálnak, és amikor Aves többet kezd érezni a fiú iránt, minden megváltozik. Aidennek barátnője lesz, Avery összeomlik és Grayson, Aiden bátyja lesz a lány támaszpontja. Aves tényleg lehet szerelmes abba a srácba, akit csecsemőként is ismert vagy csak a szerelembe szerelmes? Grayson tudja. A suli adonisza, minden lány álma és múltja. De amikor az idősebb Kennedy fiú tizenhét év után felfigyel az öccse legjobb barátjára, próbálja vigasztalni a lányt, közben a maga javára fordítani a dolgokat. Közben Avery egyre híresebb körökben fordul meg, Aident nem érdekli más, csak a barátnője, Grayson pedig elkezd tanulni. 
Avery kísérletet készít az összetört szívről, hogy begyógyulhat-e, és hogy mennyi idő alatt. Egyedül azonban ez nehéz munka, így kívülálló szemlélőként felkéri Graysont, hogy segítsen neki a projektben. És még mennyit fog segíteni neki a tudta nélkül...

Vélemény:
Grayson
Megfogott, hogy nem csak a szerelemről és szakításról szól, hanem közben tanító jellegű is (lásd: Newton-törvénye). Avery először bosszantott, hogy miért nem veszi észre, hogy Aident nem érdekli ő úgy, aztán Aiden bosszantott azzal, hogy elhanyagolta Avest, de Graysont végig imádtam. Néha-néha kicsit túl közvetlen volt, vagy épp túl szerelmes. Libby-t az elejétől fogva imádtam a stílusáért, ő is megmondja a magáét, ami a szívén, az a száján, de ő olyan módon, hogy egy másodpercre ledöbbensz, aztán röhögsz az egészen, hogy "Mégis hogy mondhat ilyet?". Közben csak az igazat mondja. És átlát a szitán. Avery nem tud dönteni Aiden illúziója és Grayson szerelme között, de Libby igen. És én is döntenék. És persze Graysont választanám. És nem azért, ami a suliban, hanem azért, aki otthon. A projekt csak egy plusz az egész történetre, egy mellékszál, amiért ez létrejöhetett, de nagyon fontos mellékszál. Nem csak tanító jellegű, de vicces és felejthetetlen élményeket ad.

Ajánlom
azoknak, akik azt hiszik, hogy szerelmesek, de aztán rájönnek, hogy csak a szerelem gondolatába szerelmesek.




További LOL-könyvek:

Marni Bates - Awkward - Segítség, YouTube-sztár lettem!
Marni Bates - Decked with Holly - Rocksztárt kaptam karácsonyra
Jandy Nelson - The Sky is Everywhere - Az ég a földig ér
Lauren Barnholdt - One Night That Changes Everything  - Titkok és exek éjszakája
Miranda Keneally - Catching Jordan - Kivédhetetlen szerelem