{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - 3 kívánság



Amit a VKP-ről még tudni kell: minden posztban új téma, bárki csatlakozhat, aki blogol; további információkért keresd fel a Facebook csoportot, valamint írj Szilvinek, nézz be a Pillecukor Blogra; kéthetente szerdán jönnek posztok, minden VKP-s tag egy időben teszi ki a saját bejegyzését; azért jött létre ez a hullám, hogy minden blogger megoszthasson magáról valamit, ne csak egy név legyen a sok között, valamint hogy jobban jobban megismerjetek.

Ebben a VKP-s posztban a három legfőbb kívánságunk kéne részletezni. Akár az aranyhaltól, akár a tündérkeresztanyától, akár egy dzsintől kérjük, ugyanúgy tündérmese mind, de hát milyen könyves blog lenne ez, milyen blogger lennék én, ha nem szeretném a tündérmeséket? Ezért kinek mi tetszik, úgy képzeli el, kitől/mitől kérem. Őszintén nem sok minden jut eszembe, amit kívánhatnék. De a fantasy rajongók kedvéért nem térek el a témától. 

1. kívánság: Egy új világ, új rendszer
Egy világ, ami úgymond össze van szerkesztve. A sok fajta világ egy térképen. A szereplőkkel, a kialakított rendszerrel egyetemben. Roxfort, Panem, Félvértábor, Senkiföldje, Seholsziget, Csontváros, Narnia, Útvesztő, Metropolis, 51-es körzet...



2. kívánság: Hosszabb élet
Alig van időnk bármit tenni, annyira leköt mindenkit a tanulás, a munka, a gyerekek, az utazás, és sok más, hogy rendes szabadidős tevékenységekre van kb. 1/2 és 4 óra közti időtartamunk. Ami elég kevés, ha beleszámítjuk az előkészületeket, bizonyos programokhoz az utazást, és hasonlókat. Szóval meghosszabbítanám a napokat, hogy lehessen több szabadidőnk, több idő alvásra, több idő a hobbikra, a gyerekekre, a családra stb.



3. kívánság: Gyógyszer minden betegségre
Annyiféle betegség létezik manapság, sokra van gyógyszer, sok gyógyszer csak halogatja a végkifejlettet, sokra viszont még mindig nincs gyógymód. Ha lenne, nem lenne annyi elhalálozás, nem lenne annyi árva, nem kéne havonta X összeget kifizetni gyógyszerre, maximum egyszer, és minden mehetne tovább, boldogabb lehetne az élet. Személyes tapasztalatból is beszélek. Idén lesz 10 éve, hogy cukorbeteg vagyok, de még a 17-et se töltöttem be. Néha elgondolkozok, mennyivel lett volna másabb az életem, ha anno adtak volna valami hiper-szuper-ultra jó gyógyszert, elmúlt volna ez az állapot, nem kéne mindig figyelnem az órát, a hely, amit a számok elfoglalnak az agyamban, ételekhez kötve, felszabadulna, átadhatná a helyét pl. a nyelveknek, a ragozásoknak, az igeidőknek...
Mindenki másnak, aki hasonló körülmények között él, csak annyit üzennék:
Kitartás! Élvezd az életet amennyire tudod!




Köszi, hogy benéztél!