~Hullócsillag (Bexi #2)


Leiner Laura
Gabo 2015
412 oldal
****
ISBN: 9789634060055
Moly: 92 %
Goodreads: 4,5

"Bexi, akinek mostanra megjelent, és zajos sikert aratott a második nagylemeze, az Offline, továbbra is sikeres énekesnő, Nagy Márkot viszont teljesen elfelejtették, mert végül nem ő nyerte a tehetségkutató műsort. 
Körte mindent megtesz, hogy ismét sikeressé tegye Márkot, de ez nem egyszerű, nagyon mélyről kell felhozni a srácot. És hát ott vannak neki Aszádék is, még mindig a garázsában. 
Ezért aztán Körte megragadja a romlott majonéz miatt adódó lehetőséget, és beleegyezik abba, hogy menedzseltjeivel Londonba repüljön egy utazási műsor forgatására."

Leiner Laura legújabb könyve meglepő fordulatokat tartalmazott, a színvonalat szerintem megtartotta, nincs kevesebb balhé, nincs kevesebb szereplő, se poén.  Egyszerűen fantasztikus írónő, pont eltalálja a fiatalság szókincsének kifejezéseit és okosan illeszti be a szövegkörnyezetbe. Nálam a Bábel áll az első helyen, de a Bexi sorozat sincs lemaradva!
Az első kötet borítója nagyon tetszett, a színvilág teljesen az én ízlésem, valamint sok más tini lányé. Ennek a résznek azonban lehúzta a borítóértékelését az, hogy szerintem egy picit nagy lett a gitár. Ha egy vagy két mm-rel kisebb lenne, imádnám ezt is.
Tartalmilag bőven eléri a "könyv-határt", elég részletesen kitér mindenre, pontosan fogalmazza meg, amit ír, nem maradt kérdésem a végén és ezért még jobban megkedveltem az L.L. könyveket.

Az első kötet végén még a tehetségkutató műsor fináléjában állva várjuk, ki nyert, azonban itt már a fülszövegből is kiderült, hogy nem Márk. Amikor még nem volt nyilvános a rövid tartalom leírás, tippelgettem, miről fog szólni a Hullócsillag. Nem tudom miért, de én azt szerettem volna, ha Nagy Márk nyer, és együtt utaznak el Bekivel a nyereményútra. Nem csalódtam nagyot, ugyanis nem ebben a formában, de mégis repülőre ültek (nem is akárhogyan, nem is akárhányan..) és elutaztak Londonba. A kiruccanás egyik napról a másikra lett beírva a naptáraikba, nem lehetett ellenkezni, és nem telelni mentek a brit városba, hanem egy utazási irodának forgatni.
A forgatás lényege röviden: 2-3 nap alatt bejárják Londont, kezükben a kamerával, fejükön az egyensapkájukkal, rögzítenek mindent, az anyagokat elküldik az irodának, akik megvágják egy 15 perces videóba, hűen a nevükhöz: 15percEurópa. 15 perc hírnév mindenkinek jár, azonban Bexi, akinek nemrég jelent meg a második lemeze, az Offline, most visszahozza Nagy Márkot a tehetségkutatók süllyesztőjéből, amikor előrukkol a Hullócsillaggal. A dal még meg sem jelent, már nagy felhajtás van körülötte, az újságok azt találgatják, Márk és Bexi újra együtt van-e.
Ezt pontosan a két említett alany sem tudja, de amikor megérkeznek a megszokott premier előtti mozijegyek - ezúttal egy romantikus filmre -, Beki Gerivel akar menni, akit senki sem kedvel a társaságukból, és akiről az elején kiderül egy titok, ami az egész történetre kihat, valamint ennek következményével fejeződik be a második kötet. Van beleolvasó a harmadik részből, de én azokat nem szeretem elolvasni, ezért nekem itt van a vége.

Kedvenceim még mindig Aszádék, akiket már nagyon régen felkarolt Körte, de még mindig nála csöveznek. Bogyó, Pepe és Puding egyszerűen nevetségesek, imádni valóak, idióták, gyerekesek, figyelmetlenek és fegyelmezetlenek, mégsem lehet nem szeretni őket. a Fogd Be Aszád hivatalosan a kedvenc könyvbéli bandám.

Bexi és Lexi között hullámvasúton mozognak az egymás iránt való érzéseik. Megjárják a gyűlöllek-fázistól a lehető legjobb utat, közben mégse kerülnek túl közel. Szerintem sose lesznek legjobb barátnők, ugyanis Bexinek ott van Anti, Lexinek meg a rajongói. Ám jelentős változás áll be kettejükkel kapcsolatában.

Anti az egyik szereplő, akit nagyon kedvelek, bár sajnálom, hogy ebben a kötetben kevés szerepet kapott, de nem hiába kevés. Amit tartalmaz, az nagyon is sok.

Márkról az elején kialakult egy képem, ami nekem nem jött be, megragadt a gyerekesség alsó szintjén, szerintem nem tud éretten gondolkodni, nem képes folytatni ezt az utat a menedzserek és kamerák nélkül. Kezd egy kicsit szimpatikusabb lenni, de van még mit javulnia.

Ellenben Gerivel, akit még most se bírok. Sose fogja felhozni magát onnan, ahová nálam lesüllyedt az utolsó húzásával. Őszintén mondom: várom a folytatást. Ő az egyik kulcsfontosságú láncszem, akit szerintem mindenki kidobna a szemétbe ebből a történetből, de senki nem teheti meg, mert akkor nem lenne sztori.

Körtét még mindig nagyon szeretem. Kicsit olyan képem alakult ki róla, mint egy menő nagybácsiról, aki mindent elintéz nekem, és hiába van idióta beceneve, mindenki azt használja, mert mostanra annyira ráragadt, hogy ki emlékezne az igazi nevére? 
A legjobb dolog, ami Bekivel történhetett, hogy Bexi legyen. Igazából mindent neki köszönhet, kezdve azzal, hogy látott egy fiatal lányban potenciált, hogy énekes lehessen, miközben csak egy videót posztolt. Hányan és hányan teszik ezt manapság és egyik menedzser sem úgy választja ki a támogatottjait, hogy keresgél pár amatőr házi-videós énekes között. Emiatt kicsit lehetetlennek tűnik a kapcsolatuk alapja, de most nem annyira a hitelesség a fontos ebben a szálban.

Minden másban viszont nagyon meggyőző, igazán valósághű minden. A londoni utazás, hogy milyen szállást kapnak, Lili ajándéka után kutatni, eltévedni, kettesben.
De ki kivel?

Útközben Bekiről kiderült, hogy "annyira nagyon tetszik neki valaki",
Bogyó bevallotta, hogy bejön neki az egyik csaj a kis bandájukból,
Körte is belekeveredik egy kis közösségi életbe,
Márk még mindig imádja a márkereket, de egyet közülük különösen,
Geri pedig még mindig nem tudja eldönteni, mit akar.






Köszi, hogy benéztél!