~Az őrző (A Sötétség és Fény angyalai #1)

Írta: Jamie McGuire
Kiadás éve: 2013
Oldalak száma: 472
Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft., Dream-válogatás
A mű eredeti címe: Providence
Értékelés: *****

Saját rövid leírás:
Nina Grey egy átlagos, unalmas Rhode Island-i lánynak képzelte magát.
Addig, amíg apja meg nem halt, ebben hitt. Ám azután titok után titokra derül fény. Az egész családukat őrízték és óvták a veszélytől Ryel-ék. Gabe Ryel, a családfő Nina apját, Jack-et figyelte minden óra minden percében. Gabe-nek két fia és egy lánya van. Legidősebbtől legfiatalabbig Jared, Claire és Bex. Jared, amint kicsit idősebb lett, feladata lett Nina védelmezése. Jack Grey borzalmas ember volt. Halála után Nina életét veszélyeztette. Nina kapott az apjától egy gyűrűt, amibe egy kódot véstek. A Ryel család feladata volt megvédeni Ninát és őrízni a titkot. Ám egyik Ryel gyereknek sem volt elég ennyi titok. Ők ugyanis hibridek voltak (Nina sokszor emlegeti, hogy ne nevezzék magukat félvéreknek). Anyjuk ember, apjuk egy tiszteletreméltó lény. Ám, mint minden történetben, itt is vannak Gabe Ryel fajának ellentétei. Shaxtól, a vezetőjüktől (meg egy kicsit több) elloptak valamit. Ami Jack-nél volt, de csak Nina tudhatta hol. Ezért Nina két tűz közé kerül, amikor Shax vissza akarja szerezni a tulajdonát. De Jared mindig útban volt Shax-nak. 
Jared mindent kockára tesz, hogy megtartsa a lányt, akinek megmentésére született, éspedig úgy, hogy elárulja a titkot, amelynek megőrzésére felesküdött. 
Kik az erősebbek, angyalok vagy démonok?

Kedvenc szereplő: Jared

Vélemény:
Dan Brown Angyalok és démonok című könyve után azt hittem ez is valami "igazi" lesz.
Aha, azt hittem.
Ez a könyv...ahhh...:'))
Nem lehet szavakba önteni, amit érzek.
Utálom magam, hogy mindig sorozat akad a kezembe és túl gyorsan elolvasom és túl messze van a következő kötet megjelenése.

Ajánlom
azoknak, akik nem olvastak még Jamie McGuire-könyvet.



A trilógia további részei:

Requiem - A jóslat (#2)
Eden (#3)