~Enigma

Írta: Helena Silence
Kiadás éve: 2012
Oldalak száma: 356
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Értékelés: *****

Saját rövid leírás:
Lena Wall nem átlagos lány. A családjában generációról generációra öröklődik egy képesség. Lena és a nagybátyja (későbbiekben kiderül igazi kapcsolatuk) is birtokában vannak ennek a képességnek. Ők érzők. Amint hozzáérnek valakihez/valamihez, látják a múlt, jelen és jövőbeni emlékeiket és következményeiket.
Lena szülei egy repülőgép-baleset áldozatai lesznek, így a lányt egyetlen rokonához, Victor bácsikájához költöztetik. Már a repülőgépen megismerkedik leendő szomszédjainak egyikével, Zoéval. Amint kiderül Lena számára, mi is ő és hogy tudja ezt kezelni és kordában tartani, legjobb barátnők lesznek. Bekerül a képbe Alex is, Zoe bátyja, aki előítéletes volt Lenával, így bunkózott vele. Ám amikor megtudja az igazat a lányról, megbánja tetteit és próbálja igazán megismerni a Wall lányt. Talán túlságosan jól próbál ismerkedni.
Lena érzései hegyen-völgyen járnak Alexszel kapcsolatban, ám sok problémát és tényezőt kikerülve ez is "minden jó, ha a vége jó" történet.

Kedvenc szereplő: Victor

Vélemény:
Az én szemszögemből először ugyanolyan szánalmas, csöpögős, egymásra találós történetnek tűnt, ám már az első 50 oldalban odébb raktam ezt az érzést és átadtam magam az élménynek, a helynek és időnek.
Fantasy, fantasy, fantasy.
Tökéletes is lehetne, bár volt egy fejezet, ahol alig vettem levegőt, "ebből mi sül ki" alapon.

Ajánlom
azoknak, akik nem kedvelik a sorozatokat, viszont szeretik a fantasy-t és a happy endet.


Folytatása:

Ezüsthíd (várhatóan 2015-ben jelenik meg)